Uw gezondheid ook in 2017 goed verzekerd!

 

Jaarlijks doet Advas Adviesgroep in eigen beheer onderzoek naar premies en voorwaarden van polissen van alle zorgverzekeringen.

Basisverzekering 2017
De basisverzekering is verplicht voor iedereen die in Nederland woont of werkt. Elk jaar verandert de inhoud van het basispakket doordat er vergoedingen uit gaan of bijkomen. Voor 2017 verandert het volgende:

Uitbreiding van het basispakket
 • Fysiotherapiebehandelingen bij etalagebenen (2e fase).
  In 2017 worden per jaar 37 behandelingen bij de fysiotherapeut vergoed. Bij etalagebenen in de 2e fase zijn de aderen in het been vernauwd en dit zorgt voor slagaderverkalking. Dit kan pijn veroorzaken bij het lopen.
 • Cosmetische behandelingen.
  Cosmetische behandelingen met medische noodzaak, zoals borstconstructie, ooglidcorrectie en besnijdenis worden in 2017 weer vergoed vanuit de basisverzekering.
 • Kortdurend verblijf in zorginstelling.
  Het ministerie streeft ernaar het eerstelijns verblijf in een zorginstelling te vergoeden door de zorgverzekeraars. Het gaat hier om de zorg en opvang van patiënten die vanwege medische redenen tijdelijk niet thuis kunnen wonen.
 • Tandvervanging tot 23 jaar.
  Op dit moment hebben jongeren tot 18 jaar recht op het vervangen van blijvende snij-en hoektanden met implantaten als deze volledig ontbreken. In 2017 wordt deze leeftijd verhoogd naar 23 jaar. De voorwaarde is wel dat het verlies of geheel ontbreken van de tand voor het 18e levensjaar in ontstaan. Het voorstel voor het afschaffen van de werelddekking in de basisverzekering is voorlopig even van de baan vanwege kritiek uit de Tweede Kamer. Het kabinet heeft niet kunnen aantonen dat de wijziging de beoogde besparing zou opleveren. Zorgkosten die buiten Europa worden gemaakt blijven dus in 2017 vergoed worden door de basisverzekering.
Waar op te letten bij uw keuze?
 • Jonge en gezonde mensen maken vaak gebruik van een vrijwillig hoger eigen risico. Gezonde mensen halen het verplichte eigen risico van € 385,-- per jaar vaak niet. Met het verhogen van het eigen risico (tot maximaal € 885,--) kan per jaar ongeveer € 275,-- premie worden bespaard.
 • Maakt u maximaal 2 keer per jaar gebruik van de tandarts en blijft dit bij een standaard controle (tandsteen verwijderen, 1 gaatje vullen), overweeg dan of een aanvullende tandartsverzekering (gezien de premie) wel noodzakelijk is.
 • Bij uw huidige verzekeraar blijven? De aanvullende pakketten verschillen op het gebied van dekking en premie aanzienlijk. Soms past een andere verzekeraar beter bij uw huidige wensen. Ook kiezen om bepaalde zorg niet te verzekeren maar zelf te betalen kan een overweging zijn.
 • Er bestaat verschil in de dekking van de Basisverzekering. Natura polissen bieden op zich een prima dekking. Ga je echter naar een niet-aangesloten zorgverlener, dan betaal in veel gevallen tot wel 50% van de kosten zelf. Bij een Restitutiepolis is dit niet het geval. Je hebt dan volledige keuzevrijheid van zorgverlener. Wij, Advas, adviseren dan ook de Restitutiepolis om niet geconfronteerd te worden met onverwachte (voor eigen rekening komende) zorgkosten.

Collectiviteitskorting voor Advas klanten, MKB-ondernemers en ZZP-ers.
Klanten van Advas Adviesgroep kunnen gebruik maken van onze collectiviteitskorting.
Bent u zelfstandig ondernemer of ZZP-er? Dan bieden wij u een collectieve MKB-verzekering aan welke Advas voor u heeft afgesloten bij CZ en ONVZ. U profiteert dan van een completere dekking en aantrekkelijke kortingen, die kan oplopen tot wel 8% op de Basisverzekering en 10% op de Aanvullende verzekeringen.

Ook als particulier kunt u gebruik maken van onze collectiviteitskorting, welke Advas heeft afgesloten bij diverse zorgverzekeraars.

Zorgtoeslag
De Zorgtoeslag is een bijdrage in de zorgverzekeringskosten.
In 2017 gaat de zorgtoeslag met gemiddeld € 10,= per maand omhoog. Heeft u een inkomen dat lager is dan € 27.857,= (alleenstaand) of € 35.116,= (samenwonend), dan heeft u in principe recht op zorgtoeslag.

Sinds 2013 is het vermogen ook van belang bij recht op zorgtoeslag!


Wilt u meer weten over uw
ziektekostenverzekering?
Neem dan CONTACT op met ons op. Wij adviseren u graag bij het maken van de beste keuzes.Neem contact op met Advas

Aanmelden digitale nieuwsbrief

Laatste nieuwsbrief